Wat wij doen

Binnen- en buitenschilderwerk

Het schilderwerk binnen heeft als grootste doel de uitstraling. Hierdoor zijn er veel verschillende soorten kleuren beschikbaar en kan iedereen het naar smaak invullen. Maar ook op plekken waar het oppervlak intensief wordt gebruikt, is het ook voornamelijk ter bescherming van de ondergrond, denk hierbij aan een trap en kozijnen. Het buitenschilderwerk is naast het uiterlijk vooral bedoeld als bescherming van het steen en hout tegen de weersinvloeden. Door een goede laag verf kan de regen en de zon worden geweert. Door het goed onderhouden van het buitenschilderwerk kan er veel schade worden beperkt.

Stukadoorwerkzaamheden

Met pleisterwerk wordt de muur voorzien van een dunne laag gips. Deze laag biedt een gladde ondergrond voor vrijwel alle afwerkingen. Bij scheuren in de muur of plafond wordt er gaasband gebruikt te voorkoming dat de scheuren terugkomen in het stucwerk. Een pleisterlaag is bijzonder geschikt voor vochtige ruimtes, vanwege de vochtregulerende werking. De gipslaag kan namelijk vocht opnemen en afgeven. Een dikkere laag pleisterwerk van gips vanaf 7 mm wordt raapwerk genoemd. Na het pleisteren kan de muur of het plafond eventueel afgewerkt worden d.m.v. sauzen, spackspuiten, behangen en/ of het aanbrengen van een muurverf.

Glaswerk en levering

Koler schilderwerken voorziet in tal van mogelijkheden op het gebied van glas en glasgerelateerde diensten. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Latex spuiten (Airless) voor plafond en wanden

Met latex spuiten en verfspuiten kunnen we superstrak werk afleveren. De latex wordt aangebracht met een professionele airless spuitmachine. Dit gaat aanzienlijk sneller dan het traditioneel rollen van latex. Hierdoor is er een grote tijdwinst te realiseren en daardoor prijs technisch erg interessant. Wij spuiten latex veelal in één wit tint. Accent kleuren kunnen natuurlijk ook worden gespoten. Uiteraard is airless latex spuiten ook veel egaler en strakker, vooral op glad stucwerk is het eindresultaat esthetisch erg fraai.

Houtrotreparaties

Houtrot steekt vaak ongemerkt de kop op en is de belangrijkste oorzaak van problemen met kozijnen en andere houten onderdelen van uw woning. Houtrot treedt daar op waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Een goed onderhoud van hout voorkomt dat het vocht in het hout kan trekken. Hierdoor worden problemen voorkomen zoals houtrot, verzakking van de bouwconstructie en lekkage. Koler Schilderwerken repareert het aangetaste hout, zodat er schilderwerk er weer mooi en verzorgd uitziet.